radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
El cens de palafollencs a l’estranger es dobla en l’última dècada
, / 618 0 0

El cens de palafollencs a l’estranger es dobla en l’última dècada

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
Home Societat El cens de palafollencs a l’estranger es dobla en l’última dècada

Les últimes dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) referents al passat mes d’abril xifren en 91 persones els palafollencs que han emigrat a l’estranger originaris o amb residència a Palafolls i censats com a residents a l’estranger.

Els veïns del municipi que han marxat fora de les fronteres espanyoles s’ha estabilitzat en els últims tres anys. El 2016 es va tancar amb 91 emigrants, només 2 més que el 2015 (89). Tot i aquesta frenada aparent, des de l’esclat de la crisi el 2007, els palafollencs que s’han traslladat fora i registrats al Cens Electoral de Residents a l’Estranger (CERA) s’ha més que doblat.

Fa 10 anys n’eren 39 els registrats, pel que ha crescut un 133%. L’augment més important es va produir al bell mig de la crisi, entre el 2010 i el 2011, passant de 55 a 66. Destaca també la crescuda en el període anterior, quan al cens s’hi van sumar 10 palafollencs i més recentment el 2015 després d’incrementar la xifra amb 9 emigrants fins als 89.

La tendència dels últims anys ha sigut el creixement. Només abans de la crisi, entre el 2004 i el 2006, el cens electoral de palafollencs a l’estranger va baixar. L’estancament dels 91 estrangers entre l’any passat i l’actual arriba una dècada després de l’esclat de la crisi econòmica.