radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dilluns, 10:00-13:00
Home Medi Ambient La balena morta es traslladarà del Port de Blanes a Barcelona

La balena morta es traslladarà del Port de Blanes a Barcelona

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 517 0

 

La balena trobada morta a Lloret remolcada fins el port de Blanes. Aj. Blanes

La balena trobada morta a Lloret remolcada fins el port de Blanes. Aj. Blanes

El cadàver de l’animal que va aparèixer a Lloret de Mar es va remolcar fins a Blanes dissabte al migdia. Ara, en un dia que encara no s’ha concretat, es traslladarà al CRAM, el Centre de Recuperació d’Animals Marítims del Prat de Llobregat.

L’objectiu és que els seus experts puguin practicar-li una necròpsia que haurà de determinar el motiu de la seva mort, així com la raó per la qual ha anat a parar tan lluny del seu hàbitat natural.

El cetaci –que mesura uns 16 metres de llargària i pesa unes 6 tones- va ser traslladat a la zona portuària blanenca.

Es tracta de la mateixa balena que ja va ser albirada fa uns 10 dies davant de la costa de Tossa de Mar, precisament per un pescador de la Confraria de Pescadors de Blanes que va donar l’avís. Llavors l’animal ja presentava un avançat estat de descomposició.

La balena s’haurà d’extreure de l’aigua amb una grua de gran tonatge que es traslladarà especialment fins a Blanes. Un cop hissada fora de l’aigua es posarà en un contenidor estanc, garantint que no deixi restes líquides durant el seu transport. Malgrat aquesta circumstància, darrera del vehicle que traslladi el contenidor amb el cetaci mort haurà d’anar un equip de neteja viària, llençant aigua si fos necessari. Per últim, respecte el moment en què es farà tot l’operatiu, també s’ha concretat que caldrà que sigui un cop passada la mitjanit,