radiopalafolls.cat


play

Ara fem

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00 -12:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
C’s i PP inicien converses amb la militància per reconstruir les directives
, / 564 0 0

C’s i PP inicien converses amb la militància per reconstruir les directives

Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Política C’s i PP inicien converses amb la militància per reconstruir les directives

Fa 4 mesos que les dues formacions al municipi es van quedar sense els seus respectius líders, pel que tant blaus com taronges estan treballant per la reconstitució de les seves formacions a Palafolls.

La directiva dels populars al Maresme ja ha mantingut converses amb veïns del municipi per reconstruir de zero el partit, però no han avançat cap nom. En el cas dels populars no han de trobar només una persona que encapçali el partit a Palafolls, sinó que han de tornar a poblar la cúpula local. Busquen, segons el president del PP a la comarca, Diego Sánchez, un perfil que defensi els postulats actuals de la formació.

El partit de Mariano Rajoy no s’ha posat un límit de data, però estirant molt el nou partit hauria d’estar constituït el 2019, quan hi ha les eleccions municipals.

Respecte C’s, només ha de trobar un nou lideratge que substitueixi Martí Victòria. A través d’un procés de renovació d’agrupacions locals que obre el partit a tot l’Estat amb el que buscarà entre la militància palafollenca el nou coordinador o coordinadora. De fet, el  coordinador de Ciutadans al Maresme, Lluís Tejedor, no creu que s’hi presenti més d’una candidatura pel que diu “és poc probable que hi hagi un enfrontament a Palafolls”.

Al gener, les dues formacions van perdre el lideratge. Primer va ser el Partit Popular, que va experimentar una fugida conjunta de la cúpula local després que el número 1, Óscar Bermán, abandonés el partit. Considerava que la formació li havia girat l’esquena per ser crític amb la formació i criticava que el PP havia canviat els seus postulats “fonamentals”. La resta de l’executiva local va seguir els passos de Bermán estripant el carnet de militància.

El va seguir l’aleshores regidor taronja, Martí Victòria, que va ser expulsat de C’s després d’anar per lliure i tirar endavant l’acord de govern amb els socialistes, tot i la desautorització final del partit.