radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 21:25-22:00
Home Política ERC critica la consulta de Mas Reixach per no respondre la demanda ciutadana

ERC critica la consulta de Mas Reixach per no respondre la demanda ciutadana

Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 722 0
Urbanització de Mas Reixach. Quim Puig (El Punt Avui)

Urbanització de Mas Reixach. Quim Puig (El Punt Avui)

Els republicans han reaccionat a les declaracions de l’alcalde Valentí Agustí on apuntava a una consulta popular per decidir quin municipi hauria d’absorbir Mas Reixach. La urbanització és compartida entre Palafolls i Tordera i una possible consulta cediria la zona a un dels dos municipis. Pel grup d’ERC de Palafolls, l’assumpte no treu la son als palafollencs. La formació manté que és un anunci “gratuït”, ho qualifiquen de “valentinada” i critiquen que en d’altres temes que generen més inquietud entre els palafollencs, com la planta de biogàs, no es convoquin consultes.

Els republicans mantenen que aplicar la lògica geogràfica   comportaria incomoditats als veïns, com ara modificacions d’escriptures i documents d’identitat.  D’una banda Mas Reixach és més proper de Tordera, però la majoria d’habitatges, uns 130 pertanyen a Palafolls i només una 20 són de Tordera. Per Alemany, la lògica dictaria que Palafolls absorbís la minoria torderenca, abans, però caldria, diu, el diàleg amb els veïns afectats.

Als veïns no els ha agradat la proposta. La presidenta de l’associació de veïns, Pepi Roso, ha lamentat l’anunci de l’alcalde que se suma a la planta de biogàs amb el conseqüent increment de trànsit de camions i l’hipotètic vial de sortida des del polígon a la rotonda de la urbanització.

El proper 15 de maig els veïns es reuniran per posar aquests temes sobre la taula, entre d’altres assumptes organitzatius interns. Una possible solució seria una recollida de firmes, segons ha avançat Roso, però que encara caldria concretar.

Els republicans apunten també a la contradicció que planteja les declaracions de l’alcalde a favor d’una consulta a Mas Reixach i no en la disputa territorial Catalunya – Espanya.  Les afectacions d’una qüestió territorial defensen que ha de tenir el seu origen en els ciutadans i els republicans no veuen aquesta demanda entre els palafollencs.