radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Cultura Literatura contra el masclisme

Literatura contra el masclisme

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 3333 0

L’escriptora Bel Olid i la periodista i comunicadora Natza Farré han sigut les convidades del “Dones que parlen. Converses entre autores” d’aquest divendres.

Natza Farré (esquerra) i Bel Olid (dreta). RP

Natza Farré (esquerra) i Bel Olid (dreta). RP

El cicle, que organitza la Revista RIP, s’ha centrat avui en el feminisme. Totes dues han escrit recentment llibres d’aquesta temàtica. Olid ha publicat “Feminisme de butxaca. Kit de supervivència” i Farré ho ha fet amb “Curs de feminisme per microones”.

Les mateixes autores asseguren que s’han llegit mútuament i que tots dos exemplars es complementen i fins i tot apunten l’ordre en què s’haurien de llegir: “Curs de feminisme per microones”, de Natza Farré és una introducció al feminisme mentre que “Feminisme de butxaca” aprofundeix en la teoria de gènere.

Ambdues defensen la presència de les dones en tots els nivells i per fer-ho veuen la resposta en trencar amb els estereotips.

Per Bel Olid, presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, la resposta passa per llegir bona literatura escrita per dones.

Per Farré és el moment que la societat, però sobretot els homes, escoltin els reclams de les dones. Cicles com el que es fa a Palafolls ajuden a visualitzar veus femenines de la cultura, però lamenta que calgui matisar que són dones les que parlen, el que demostra una manca de reconeixement en la societat.

Els dos exemplars de Bel Olid i Natza Farré reivindiquen l’empoderament femení, la igualtat de gènere i la fi del masclisme.