radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Home Cultura Natza Farré i Bel Olid seran les convidades del 3r “Dones que parlen”

Natza Farré i Bel Olid seran les convidades del 3r “Dones que parlen”

Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1818 0

El cicle “Dones que parlen. Converses entre autores” torna aquest divendres 28 d’abril. L’acte l’organitza la Revista Independent de Palafolls (RIP) i busca donar veu a dones destacades de la cultura amb la finalitat de reivindicar la silueta femenina en el mon de les lletres.

L’activitat no té cap guió previ, i tot i que el cartell anuncia la literatura i la poesia com a tema central, la conversa podria derivar fàcilment en el feminisme,  ja que tant Bel Olid com Natza Farré han publicat recentment exemplars d’aquesta temàtica.

Bel Olid és escriptora, traductora i professora universitària i actualment és la presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. Ha publicat el volum “Vides aturades” on mostra la crisi dels refugiats on recullen l’experiència del viatge als camps de Grècia i recentment ha sortit a la llum l’exemplar “Feminisme de butxaca. Kit de supervivència” on l’autora on indaga en el concepte d’autodefensa contra situacions masclistes. Així ho definia la mateixa autora en un acte organitzat a la Casa de Cultura de Valls fa unes setmanes.

També destaquen obres anteriors com Vides mínimes o Vent més salvatges.

L’altra veu femenina que participarà en l’acte del divendres a les 20h a la Biblioteca és Natza Farré, periodista i comunicadora que acaba de publicar “Curs de feminisme per microones” on encara el tema amb humor, però també rigor i exposa exemples sobre les injustícies a les que les dones estan sotmeses. El volum recull la seva preocupació per un masclisme en augment i “desmunta tesis que minimitzen les injustícies que afecte a les dones”.  Són declaracions de Natza Farré en l’acte de presentació del llibre al Casal de Cultura de Matadepera.

El primer dones que parlen va reunir a la presidenta de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, i  la cantautora tortosina Montse Castellà. En la segona sessió del passat mes de març va reunir a les escriptores Dolors Miquel i Flàvia Company.