radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Home Societat Els projectes de cooperació a Nicaragua inspiren la política de desenvolupament del país

Els projectes de cooperació a Nicaragua inspiren la política de desenvolupament del país

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 454 0
Moment de l'entrevista a Ràdio Palafolls a Jordania Gutiérrez, Jordi Pratsevalls i Maierli del Socorro (d'esquerra a dreta). RP

Moment de l’entrevista a Ràdio Palafolls a Jordania Gutiérrez, Jordi Pratsevalls i Maierli del Socorro (d’esquerra a dreta). RP

Palafolls i el municipi de San Isidro (Nicaragua)  estan agermanats des del 2003 i en aquests anys l’entitat Palafolls Solidari ha engegat diversos projectes amb un fort impacte social i han arribat a orientar les polítiques de desenvolupament a nivell nacional.

A principis d’abril tècnics de l’Ajuntament van viatjar-hi per supervisar i avaluar l’estat de les iniciatives i ara són dues tècniques de San Isidro les que han viatjat fins al nostre municipi. L’objectiu de l’estada és formar-se en diversos aspectes que puguin aplicar a Nicaragua.

Actualment hi ha vigent dos projectes. Un d’ells és una casa materna per a dones embarassades on reben atenció mèdica. I d’una altra un casal de joves on se’ls orienta en temes d’inserció social i laboral. San Isidro ha sigut pioner en habilitar una casa de maternitat i tècnics del municipi nicaragüenc mantenen que el Govern els ha agafat com a exemple.

Al respecte, la tècnica i coordinadora de les beques, Jordania Gutiérrez, destaca l’impacte social que ha tingut l’agermanament amb Palafolls. Els joves i les dones coneixen els projectes i fins i tot ha repercutit, diu, a nivell estatal.

La primera intervenció de la casa materna era una resposta a la mortalitat de les dones en el moment del part, un cop consolidada aquesta línia també treballen en l’empoderament femení a través de la formació: ajudar-les en la violència dins l’àmbit familiar i en què tinguin una major independència en la societat.

L’altra línia que treballa amb joves en risc d’exclusió, un projecte que té una doble via: alhora que s’intenta millorar la inserció laboral d’aquests nois també s’aconsegueixen fons per altres iniciatives.  Maierli del Socorro és coordinadora de projectes.

Les dues tècniques visitaran durant aquesta setmana els departaments de Promoció Econòmica, l’Escola de Música, coneixeran les polítiques juvenils a Can Batlle, les activitats esportives de Palafolls i les polítiques igualitàries al Casal de la Dona.