radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 23:25 -00:00

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00-01:00
Home Cultura El nou llibre “Obre la finestra”, repassa la natura de Palafolls

El nou llibre “Obre la finestra”, repassa la natura de Palafolls

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 628 0

obre-la-finestra

L’últim llibre editat per l’Ajuntament centrat en algun tema d’interès pel municipi és un “acurat estudi sobre la natura de Palafolls”. És el treball de recerca guanyador del concurs de l’any passat, obra de les palafollenques Mar Selvaggi i Marina Cabrera.

Les pàgines del llibre fan un recorregut per la vila “analitzant l’entorn des d’un punt de vista natural”. Serà el tercer volum que s’edita sota el paraigües d’aquesta iniciativa. El 2014 ja es va fer amb el treball “Reconstrucció històrica del Castell de Palafolls”, de Marina Ayala i Jessica Tresserras, i el darrer, el 2015, d’Aleix Freixa: “L’Agricultura a Palafolls, abans i ara”.

La presentació de l’últim treball de recerca convertit en llibre es fa demà a les 11 del matí a la Biblioteca Municipal i a partir de dilluns es podrà recollir gratuïtament a l’Ajuntament.

En les últimes edicions, el volum es presentava coincidint per les festes nadalenques i era una mena de regal de l’Ajuntament als palafollencs. Enguany, s’ha editat l’estudi “Cases amb eixida i hort” de Xavier Salicrú, on analitza l’evolució urbanística del municipi en el nucli de Sant Genís i les Ferreries. D’aquest exemplar se n’ha editat una segona tirada. Un cop esgotada la primera edició, es va crear una llista d’interessats que rebran l’exemplar en aquesta tirada especial i serà  a partir del dilluns quan també el podran anar a buscar.

A més, el passat Nadal, també es va repartir la novel·la “Certificat C99+”, de Lluís Hernàndez.

“Obre la finestra” se suma al llistat de treballs de recerca premiats i editats com a llibres. En els propers mesos es donarà a conèixer el guanyador d’enguany.