radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu VespreDilluns, 19:30 -20:00

i després

En Joc
Dilluns, 20:00-21:00
Home Societat 50 menors es formen sobre la privacitat a Internet

50 menors es formen sobre la privacitat a Internet

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 501 0

IMG_1839L’accés dels infants a la tecnologia va en augment La meitat dels nens de l’estat espanyol d’11 anys ja té un mòbil, segons xifres de l’octubre del 2016, tot i que els pediatres recomanen que fins els 14 anys no se’ls compri un mòbil.

No és tant quin ús en fan els menors, sinó el perill que suposa per la seva privacitat i que puguin cedir informació a les companyies propietàries de les xarxes socials com Facebook, Instagram o Whatsapp.

Amb l’objectiu de conscienciar els nens i nenes entre 10 i 11 anys que cursen 5è, la Diputació ha organitzat avui un taller a l’Escola les Ferreries sobre els riscos que hi ha a l’altra banda de la pantalla. Sota el títol “Qui veu el meu perfil d’Internet” i impulsat pel Departament de Consum. A partir d’exemples i la participació es busca conscienciar sobre la importància de la privacitat i, per conseqüència, de la seguretat.

Patricia Julià és la ponent de la xerrada, advocada especialitzada en protecció de dades i noves tecnologies.

Hi ha participat una 50a d’alumnes de 5è de les Ferreries i el taller també s’ha fet anteriorment a Mas Prats. A la pregunta si deixarien passar un estrany a casa, tots han tingut molt clar que no, però la línia de la privacitat al món virtual és molt fina i s’hi actua de manera diferent.

El taller s’ha centrat en els aspectes més rellevants de la privacitat a Internet centrat sobretot en les xarxes socials i relacionat amb la publicació de dades personals com fotografies i vídeos. Per Julià, ja és inevitable retardar l’edat en què accedeixen a  la tecnologia i per garantir-ne un bon ús cal la formació i el treball conjunt entre pares, professors i experts.

Les últimes dades que es tenen de l’Enquesta sobre Equipament  i Ús de les Teconologies de la Informació constata que majoritàriament els pares permeten l’accés dels menors als smartphones a partir dels 10 anys.