radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Home Societat Emergències rep 45 trucades pel sisme de dissabte

Emergències rep 45 trucades pel sisme de dissabte

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 442 0
Epicentre el terratrèmol. ICGC

Epicentre el terratrèmol. ICGC

El terratrèmol de 3,8 de magnitud a l’escala de Richter que s’ha registrat aquest cap de setmana passat s’ha notat a diferents municipis de La Selva i l’Alt Maresme, entre ells Palafolls. En total el telèfon d’emergències 112 ha comptabilitzat fins a 45 trucades relacionades amb el tremolor.

El sisme es va registrar a les 13.04 del dissabte i amb epicentre a Riudarenes. Des del Maresme s’han registrat 10 trucades de veïns i veïnes al telèfon d’emergència alarmats pel terratrèmol. De Palafolls i Tordera, el telèfon d’emergència n’ha comptabilitzat 1 a cadascun, 3 a Pineda, 4 a Blanes i la majoria a Maçanet de la Selva, on se n’han registrat 13.

La Policia Local de Palafolls n’ha rebut 3 des de diferents punts del municipi: 1 des de Sant Genís, 1 des del carrer Montseny i una altra des del centre. El cos no ha detectat desperfectes en el mobiliari urbà i les trucades alertaven del tremolor.

El sisme ha sigut àmpliament percebut a les comarques de Girona, sobretot al litoral, i també al Nord del Maresme.No hi ha hagut danys registrats a la població i Protecció Civil tampoc té constància de danys materials importants. Durant tot el dissabte es van registrar rèpliques del moviment sísmic: un a les 18.54h de 2,4 i un altre a les 21.03h de 2,9.

La zona on s’ha produït el sisme és una de les que té una major activitat sísmica a Catalunya, ja hi ha hagut algun fet similar en l’últim any. El 30 de març, l’Institut Cartogràfic i Geològic (ICGC) ja va registrar un sisme a La Selva de magnitud 3.

En motiu del terratrèmol, Protecció Civil ha recordat que en  cas de sisme important i sobretot en els primers segons per evitar l’impacte d’objectes cal protegir-se sota taules o llits, i tancar les claus de pas gas i aigua.

Àrea on s'ha percebut el sisme. ICGC

Àrea on s’ha percebut el sisme. ICGC