radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu VespreDimecres, 19:30 -20:00

i després

Informatiu NitDimecres, 21:00-21:30
Home Societat 2.500 infermeres del Maresme, cridades a debatre sobre el seu futur organitzatiu

2.500 infermeres del Maresme, cridades a debatre sobre el seu futur organitzatiu

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1281 0

La setmana que ve, més de dos milers d’infermers i infermeres de la comarca, poden participar al procés participatiu del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) per la redacció del Projecte RESET.

La corporació representa a més de 40 mil professionals a la demarcació de Barcelona. Els 2.500 de la comarca podran participar-hi en dos cercles de diàleg el proper 20 d’abril. Un a l’Hospital de Mataró en sessió de matí, des de les 9 fins la 1 del migdia i un altre en sessió de tarda a l’Hospital de Calella des de les 15.30 fins les 19.30.

Albert Tort, és el president del Col·legi Oficial d’Infermeres de Barcelona.

Durant aquesta setmana el Departament de Salut ha anunciat un increment d’inversió en els Equips d’Atenció Primària dels CAP que es traduirà en personal. Se’n beneficiarà Malgrat, Tordera, Pineda i Calella. Tort defensa la necessitat d’augmentar els professionals i apunta al sobreesforç dels professionals sanitaris per les retallades.

El Col·legi denuncia la precarietat laboral de les infermeres a una fuga d’aquests professionals a l’estranger i apunta que en un futur, l’envelliment dels actuals, obligarà a fer una crida al retorn. Europa té 8 infermeres per cada mil habitant, Catalunya en té 5.