radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dijous, 23:25-00:00
L’Ajuntament desautoritza els legionaris, però se’n manté al marge
, / 659 0 0

L’Ajuntament desautoritza els legionaris, però se’n manté al marge

Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
Home Política L’Ajuntament desautoritza els legionaris, però se’n manté al marge

El consistori palafollenc se’n renta les mans. Aquest matí, en un comunicat, es desvinculen de la processó religiosa d’aquesta tarda. Recorden que no és un acte organitzat per l’Ajuntament i en responsabilitzen la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria.

A més, asseguren que la petició que han rebut per part del Confrare Major Óscar Bermán, sol·licita només autorització per un acte religiós a Sant Lluís. Matisen que no existeix cap sol·licitud i per conseqüència no hi ha autorització per la desfilada “un cos de legionaris, ex legionaris o associacions similars per desfilar al nostre municipi”.

Per últim, l’Ajuntament recorda que hi ha una moció aprovada el febrer de l’any passat en la que es prohibeix la presència de legionaris.

El document va ser aprovat per àmplia majoria: 10 vots a favor (PSC, ICV-EUiA i ERC), 1 abstenció (C’s) i 1 en contra (PP). Els legionaris van acabar desafiant la prohibició i van participar a la processó.

L’actuació d’aquest any de l’Ajuntament contrasta amb la de l’edició anterior. Durant els dos mesos previs a  Setmana Santa de l’any passat, des de gener fins a març, es va convertir en un estira i arronsa constant entre l’administració local i l’organització davant un tema que genera incomoditat a part dels palafollencs.

L’Ajuntament, enguany, no ha fet declaracions als mitjans.

 El recorregut de la processó, que baixarà per l’Avinguda del Mar, obliga a tallar gran part dels carrers del barri a partir de les 18h, es preveuen també afectacions de trànsit puntuals i a partir de les 15h es prohibeix aparcar.

En vermell, el recorregut de la processó i els carrers tallats al trànsit. Aj. Palafolls

En vermell, el recorregut de la processó i els carrers tallats al trànsit. Aj. Palafolls