radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu VespreDimecres, 19:30 -20:00

i després

Informatiu NitDimecres, 21:00-21:30
La legió acapara l’atenció de la processó
, / 813 0 0

La legió acapara l’atenció de la processó

COMPARTEIX-HO
Home Societat La legió acapara l’atenció de la processó
Verge Mare de Déu dels Dolors a la Processó de la Confraria. RP

Verge Mare de Déu dels Dolors a la Processó de la Confraria. RP

Un any més la Setmana Santa ha arribat al municpi amb  polèmica. La legió ha centrat totes les mirades del públic sota crits de “Visca Espanya”.

La processó ha començat amb gairebé una hora de retard i, un any més, ha comptat amb la presència de la germandat dels Antics Cavallers Legionaris, convidats per la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria. Centenars de persones s’han acostat al barri de Sant Lluís per participar en l’acte i veure la Mare de Déu dels Dolors i el Crist de la Bona Mort.L’Ajuntament ha desautoritzat als ex legionaris, assegura que la sol·licitud només inclou la processó i no s’ha comunicat cap participació militar. Al respecte, el Confrare Major Óscar Bermán responia així.

Els assistents també s’han manifestats favorables a la participació dels legionaris. Alguns assidus a l’acte de l’Hospitalet que enguany no s’ha convocat, pel que s’han desplaçat fins a Palafolls. Entre ells el secretari d’organització de Plataforma Per Catalunya, Jordi de la Fuente.

Bermán ha demanat tolerància. Les pintades que havien aparegut aquest matí al barri i que mostraven el rebuig cap als legionaris s’han eliminat durant el dia.

El recorregut de la processó, que baixarà per l’Avinguda del Mar, obliga a tallar gran part dels carrers del barri.

Crist de la Bona Mort dels ex legionaris. RP

Crist de la Bona Mort dels ex legionaris. RP