radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Una quinzena d’entitats s’uneixen en una jornada antifeixista a PLF
, / 927 0 0

Una quinzena d’entitats s’uneixen en una jornada antifeixista a PLF

Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Política Una quinzena d’entitats s’uneixen en una jornada antifeixista a PLF

La participació dels legionaris a la processó de Setmana Santa un any més no deixa indiferent. La presència dels Antics Cavallers Legionaris de Barcelona provoca el rebuig de part de la població i en conseqüència, com l’any passat, diversos col·lectius d’esquerres reaccionen organitzant un acte sota el nom “Palafolls Antifeixista” demà al Forroll, que començarà a les 19h. Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Palafolls, juntament amb l’entitat Joves per la Terra – Alt Maresme i d’altres grups municipals com ara l’ANC de Malgrat o la CUP de Blanes, han treballat conjuntament en l’organització de la jornada amb una vessant pedagògica i centrades en explicar el rerefons històric dels legionaris.

L’acte està obert a tothom, però es dirigeix sobretot als veïns de Sant Lluís i, precisament, s’organitza un dia abans de la Processó, programada pel Dijous Sant, per no generar confrontació. L’any passat el mateix dia es va organitzar una manifestació al centre de Palafolls mentre els exlegionaris processionaven a Sant Lluís, enguany no es preveu cap acte al carrer. Oriol Grèbol, és membre de Joves per la Terra.

Des de l’organització consideren que s’aprofita l’acte religiós amb un altre rerefons. Des de les JERC, Mar Vilar, es mostra escèptica cap a la gestió que en fa l’Ajuntament, diuen no entendre que no ho aturin i proposen que el ple aprovi una moció pacifista.

La jornada començarà amb en Toni Bou, president de la sectorial de memòria d’ERC, qui parlarà de la “Querella argentina: l’única solució per la justícia”. El seguirà Carme Barrot, corresponsable del Banc d’ADN, amb una xerrada titulada “El repte d’identificar els desapareguts”. Tancarà el cicle a les 19.45h Fèlix Carbonell, estudiant d’història i dret a la UB, amb “Europa: el feixisme amb perspectiva històrica”.

La processó amb els ex legionaris es farà demà passat dijous 13 a les 19.30h al barri de Sant Lluís.  L’Ajuntament i el Confrare Major, Óscar Bermán, han mantingut reunions sobre la participació dels militars. El consistori es manté de moment al marge i Bermán no ha volgut fer declaracions a aquesta emissora.

antifeixista