radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Inici » L’estalvi de Malgrat lluitarà contra la pobresa energètica

L’estalvi de Malgrat lluitarà contra la pobresa energètica

COMPARTEIX-HO
, / 878 0

Durant el mes de febre tres equipaments municipals de Malgrat van participar en la segona marató d’estalvi energètic. L’Ajuntament va estalviar 4.700 euros en les factures de llum, aigua i gas de la Biblioteca La Cooperativa, l’Escola Marià Cubí i el pavelló Germans Margall. Els diners estalviats es destinaran a fer auditories energètiques a les llars del poble que pateixen pobresa energètica.

Els tres equipmanents van reduir durant un mes la factura de gas a la meitat, un 37% el consum elèctric i prop d’un 5% en aigua. En els dos primers serveis s’ha assolit l’objectiu d’estalviar el 10% com a mínim, només en el cas de l’aigua no s’ha aconseguit.Aquest estalvi energètic s’ha traduït també en econòmic. Els 4.700 euros es destinaran a lluitar contra la pobresa energètica.

Des del consistori mantenen que la intenció és que els bons hàbits aconseguits durant aquest mes es traslladin també en un estalvi la resta de l’any.

Malgrat és un dels 12 municipis que ha participat en la Marató, amb la que s’ha aconseguit més de 81.500 euros estalviats. La iniciativa és una campanya de sensibilització en el consum d’energia.