radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dimecres, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDimecres, 19:30-20:00
Inici » Els premis Roure de Plata guardonen el president de l’ADF de l’Alt Maresme

Els premis Roure de Plata guardonen el president de l’ADF de l’Alt Maresme

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1081 0

Els guardons s’han atorgat aquest diumenge en la 16ena trobada de voluntaris i ADF del Maresme i del sud -est Vallès Oriental. A més dels voluntaris de les 10 ADF de la zona, també hi ha participat els cossos de Bombers, Agents Rurals, Mossos d’Esquadra i Parcs Naturals.

La Federació de les Associacions de Defensa Forestal ha reconegut la tasca dels voluntaris i voluntàries en  la seva dedicació per la defensa dels boscos. És el segon any que s’entrega la medalla Roure de Plata i en l’edició d’enguany s’ha reconegut la tasca del palafollenc Joan Aldrufeu i president de l’ADF de l’Alt Maresme durant 12 anys. En total es van repartir 8 reconeixements. Són declaracions d’Oriol Bassa, membre del jurat i tècnic forestal del Consell Comarcal del Maresme.

El jurat també va premiar a Miquel Compte, de l’ADF Serra de Marina, Víctor Serra, de la Vallalta i Martí Corbera de l’ADF la Conreria. També va premiar el cap d’Agents Rurals del Maresme, Juan Luis Jara, en honor dels dos agents del cos morts a Lleida i per la feina de control dels boscos.

Les ADF s’encarreguen de mantenir els camins i de la neteja d’alguns punts del bosc. Una tasca que després en cas d’incendi facilita l’accés i la mobilitat als boscos i l’extinció del foc.

També es va agrair la cobertura que els mitjans de comunicació han fet en el tractament de la plaga del Tomicus que amenaça els boscos maresmencs i es va entregar el premi a El Punt Avui.

La Federació d’ADF està formada per mig miler de voluntaris i els reconeixements serveixen per destacar-ne la dedicació.