radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dimarts, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDimarts, 19:30-20:00
Home Medi Ambient Els premis Roure de Plata guardonen el president de l’ADF de l’Alt Maresme

Els premis Roure de Plata guardonen el president de l’ADF de l’Alt Maresme

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 702 0

Els guardons s’han atorgat aquest diumenge en la 16ena trobada de voluntaris i ADF del Maresme i del sud -est Vallès Oriental. A més dels voluntaris de les 10 ADF de la zona, també hi ha participat els cossos de Bombers, Agents Rurals, Mossos d’Esquadra i Parcs Naturals.

La Federació de les Associacions de Defensa Forestal ha reconegut la tasca dels voluntaris i voluntàries en  la seva dedicació per la defensa dels boscos. És el segon any que s’entrega la medalla Roure de Plata i en l’edició d’enguany s’ha reconegut la tasca del palafollenc Joan Aldrufeu i president de l’ADF de l’Alt Maresme durant 12 anys. En total es van repartir 8 reconeixements. Són declaracions d’Oriol Bassa, membre del jurat i tècnic forestal del Consell Comarcal del Maresme.

El jurat també va premiar a Miquel Compte, de l’ADF Serra de Marina, Víctor Serra, de la Vallalta i Martí Corbera de l’ADF la Conreria. També va premiar el cap d’Agents Rurals del Maresme, Juan Luis Jara, en honor dels dos agents del cos morts a Lleida i per la feina de control dels boscos.

Les ADF s’encarreguen de mantenir els camins i de la neteja d’alguns punts del bosc. Una tasca que després en cas d’incendi facilita l’accés i la mobilitat als boscos i l’extinció del foc.

També es va agrair la cobertura que els mitjans de comunicació han fet en el tractament de la plaga del Tomicus que amenaça els boscos maresmencs i es va entregar el premi a El Punt Avui.

La Federació d’ADF està formada per mig miler de voluntaris i els reconeixements serveixen per destacar-ne la dedicació.