radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dijous, 23:25 -00:00

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Medi Ambient Les tasques de neteja al port de Blanes recullen 5 tones  de deixalles

Les tasques de neteja al port de Blanes recullen 5 tones  de deixalles

COMPARTEIX-HO
, / 434 0

La Generalitat promou una neteja del fons marí al port de Blanes amb l’objectiu de recuperar materials i sensibilitzar entitats, usuaris i ciutadans en la protecció del medi ambient i del bon ús de les instal·lacions portuàries.

L’actuació ha començat el dimarts i en dos dies, segons informa l’Ajuntament de Blanes, s’han recuperat 5.000 quilos de residus. La neteja subaquàtica, realitzada per l’empresa Ports de la Generalitat, se centra a la zona pesquera i a la  nàutica del port de Blanes i es preveu que finalitzi demà.

El material més comú que s’ha trobat han estat pneumàtics, taulons de fusta, restes d’embarcacions, bateries de vaixells, envasos de plàstic i cordes. D’altres elements rescatats són més inusuals, com ara motocicletes, tanques, contenidors d’escombraries i carretons de compra, entre d’altres.

Un cop recuperats, els residus es classifiquen i els col·loquen en contenidors que es porten als centres autoritzats per a la seva posterior valorització i gestió.

Des de la Generalitat s’apunta la necessitat de conscienciació de les administracions i ciutadans per evitar la contaminació dels ports.