radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Home Medi Ambient El Maresme tindrà una agència pròpia de boscos

El Maresme tindrà una agència pròpia de boscos

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 810 0
Vilassar de Dalt. Els pins malalts que es veuen en clapes de color marro sobretot al Baix Maresme

Vilassar de Dalt. Els pins malalts que es veuen en clapes de color marro sobretot al Baix Maresme

El Consell Comarcal del Maresme ha anunciat la propera creació de l’agència de boscos a la comarca. L’organisme tindrà com a principal objectiu impulsar una gestió forestal sostenible. L’agència oferirà als ajuntaments serveis d’assessorament als tècnics i polítics locals per  afrontar els efectes del canvi climàtic. Oriol Bassa, enginyer forestal del Consell, detalla quines línies de treball perseguirà la iniciativa.

El Maresme és una de les comarques amb més massa forestal, amb un 65% del territori ocupat per boscos. Les noves condicions ambientals estan afectant la zona, amb episodis de sequera ocasionats per les onades de calor crítiques. Això, sumat a la manca de gestió forestal, podria provocar greus conseqüències en cas de pluges torrencials o d’incendis forestals.

D’altra banda, el Consell Comarcal ha iniciat una segona línia d’actuació. Amb l’afany de frenar la propagació de la plaga del Tomicus, ha demanat al Departament d’Agricultura de la Generalitat que declari zona d’urgència els boscos maresmencs.

En els propers dies, el Consell Comarcal mantindrà una reunió amb la Diputació de Barcelona per demanar més ajuts en la neteja dels arbres morts. Sembla ser que les subvencions atorgades per la Generalitat són insuficients per garantir una bona gestió.

Tenint en compte que el 95% dels boscos són de propietat privada, l’Agència també treballarà coordinadament amb les tres associacions de propietaris forestals.