radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 21:25 -22:00

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 23:25-00:00
Home Cultura  Dolors Miquel i Flavia Company protagonitzen la segona trobada de “Dones que parlen”

 Dolors Miquel i Flavia Company protagonitzen la segona trobada de “Dones que parlen”

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1758 0

 

La poeta Dolors Miquel (esquerra) amb l'escriptora i periodista Flavia Company (dreta) en el segon cicle de "Dones que parlen". RP

La poeta Dolors Miquel (esquerra) amb l’escriptora i periodista Flavia Company (dreta) en el segon cicle de “Dones que parlen”. RP

La Biblioteca Enric Miralles ha reunit aquest divendres al vespre més talent femení a la segona conferència del cicle “Dones que parlen. Converses entre autores”. S’han assegut al voltant de la Taula Inestable la poetessa Dolors Miquel, coneguda sobretot per la “Mare Nostra” als Premis Ciutat de Barcelona de l’any passat, i la Flavia Company, periodista, traductora i escriptora.

La conversa d’aquest divendres ha girat al voltant de com perceben ambdues el concepte de literatura i quin és el procés de creació que segueixen cadascuna. Flavia Company ho explicava així en declaracions prèvies a la trobada:

L’objectiu de la jornada és el de fer d’altaveu de figures femenines del món de la cultura. Tot i que ambdues convidades admeten que aquestes activitats són una porta oberta per a donar a conèixer la relació de la dona i l’art, Dolors Miquel suggeria una mirada més crítica:

El cicle de conferències es va estrenar a principis de febrer de la mà de Laura Borràs, directora de lnstitució de les Lletres Catalanes, i Montse Castellà, cantautora tortosina. La xerrada va combinar reflexions sobre la figura de la dona a la literatura, amb música en acústic de Castellà.

El RIP pretén allargar aquesta jornada de xerrades fins al juny. La propera trobada serà serà el 28 d’abril amb l’escriptora Bel Olid i la periodista i comunicadora Natza Ferrer, en una xerrada que se centrarà en feminisme.