radiopalafolls.cat


play

Ara fem

In-diferent
Eduard Ortega
Diumenge, 13:00 -14:00

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Societat Els nens dels camps de refugiats a Grècia rebran 500 dibuixos malgratencs

Els nens dels camps de refugiats a Grècia rebran 500 dibuixos malgratencs

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 968 0

refugiatsLa Regidoria de Solidaritat i Cooperació ha ofert aquesta setmana una xerrada a càrrec de Maria Fàbregas, una jove voluntària als camps de refugiats d’Eleonas. La mataronina va explicar la seva experiència durant els mesos que va estar col·laborant amb la causa i les pèssimes condicions de vida d’aquest col·lectiu, majoritàriament sirià. Té previst tornar a Grècia el proper mes de juny, on s’hi estarà dos mesos més.

Aprofitant aquesta visita, alumnes de Primària de l’escola Vedruna, de Secundària del Fonlladosa i usuaris infantils de la Biblioteca La Cooperativa van entregar a la voluntària uns 500 dibuixos perquè els fes arribar a les víctimes de la crisi migratòria europea.

L’acte se celebra dins les jornades solidàries Una realitat latent. Aquest cicle d’activitats va aterrar a la vila malgratenca a principis de mes amb la recollida de signatures per a la manifestació “Casa nostra, casa vostra” que se celebra precisament aquesta tarda a la Plaça Urquinaona de Barcelona. També es va realitzar El camí de les maletes, un recull de relats de testimonis directes.

Aquesta mateixa setmana s’ha inaugurat a l’Arxiu Municipal l’exposició fotogràfica Refugiats, l’odissea cap a Europa, a càrrec de Sergi Cámara. La mostra tracta la problemàtica d’aquesta onada migratòria, i ha estat cedida per la Coordinadora d’oenagés Solidàries de Catalunya.

Serà fins a finals de mes que l’agenda d’activitats acollirà altres xerrades i exposicions.