radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Economia Un impuls pel cooperativisme al Maresme

Un impuls pel cooperativisme al Maresme

Economia Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 536 0
Presentació de la Xarxa d'Ateneus Cooperatius

Presentació de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius

Són un total de 10 els que conformen  la Xarxa d’Ateneus Cooperatius a tot Catalunya i un d’ells és al Maresme. Tot i que inicialment se n’havien projectat 15, la iniciativa l’ha impulsat el Departament de Treball de la Generalitat i busca afavorir la creació d’empreses d’economia social i cooperativa.

El projecte està dotat d’un total de 3,3 milions d’euros per subvencionar les iniciatives dels Ateneus. Es tracta de convertir els Ateneus Cooperatius en un servei de referència per les cooperatives i l’economia social i dotar-los d’atenció i cobertura.

Demà la consellera de Treball, Dolors Bassa, presentarà la Xarxa d’Ateneus cooperatius al Maresme, que en el cas de la comarca serà l’Ateneu Cooperatiu del Maresme Cafè de Mar a Mataró que actuarà com a centre de referència a la comarca per afavorir la creació d’empreses d’economia social.

En l’actualitat, hi ha 3.946 cooperatives a Catalunya. Fins l’agost d’enguany se n’han constituït 115, la mateixa quantitat que tot l’any 2015. A les cooperatives de Catalunya hi treballen 45.666 persones, segons les dades del segon trimestre d’enguany, la xifra més alta des de 2007. Els Ateneus Cooperatius donaran prioritat a les persones joves, majors de 50 anys en situació d’atur o demandants d’ocupació inscrits a les oficines SOC.