radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Home Cultura Sant Genís renovarà aquest diumenge el vot de vila

Sant Genís renovarà aquest diumenge el vot de vila

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 420 0
Església de St Genís de Palafolls. Pobles de Catalunya

Església de St Genís de Palafolls. Pobles de Catalunya

Aquest diumenge continua la Festa de Sant Sebastià a Sant Genís amb la renovació del vot de vila. Enguany s’havia dividit en dos caps de setmana i ja la setmana passada es van fer activitats pels més menuts, amb un espectacle infantil, havaneres i ball de nit.

Aquest diumenge 29, començarà a les 11 del matí al centre cívic de Sant Genís amb la segona presentació del llibre “Cases amb eixida i hort”, de Xavier Salicrú, després que s’ajornés el divendres passat. És el segon llibre que regalarà l’Ajuntament i que ja es va presentar el dia de Sant Esteve al Casal de l’Avi. Es tracta d’un estudi sobre l’evolució urbanística dels dos nuclis històrics de Palafolls, Les Ferreries i Sant Genís.

Tot seguit, es farà l’acte més solemne de la celebració. Serà la renovació del vot de vila amb missa a les 12.30h a l’església romànica de Sant Genís de Palafolls acompanyada de la música de la Coral Palatiolo.

Tot seguit, es tancarà la celebració amb sardanes a càrrec de la Cobla de Palafolls. Des que es va fer el primer vot de vila per demanar protecció als Sants Fabià i Sebastià per la pesta que arrasava Catalunya han passat 365 anys. Després que es perdés la tradició, el 2008 es va tornar a recuperar i des d’aleshores Sant Genís torna organitzar activitats i celebracions, recuperant l’homenatja al Sant Sebastià per les demandes de socors dels palafollencs del segle XVII.