radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Inici » PLF registra una de les temperatures més baixes del Maresme

PLF registra una de les temperatures més baixes del Maresme

COMPARTEIX-HO
, / 1093 0

radar meteocatL’onada de fred dels últims dies ha centrat l’actualitat de la setmana: l’Ajuntament s’ha abastit de sal per evitar incidents per les gelades, coordinats amb la Policia Local i Protecció Civil i s’ha disparat el preu de l’electricitat i les hortalisses.  Però a més, Palafolls ha registrat la temperatura més baixa de la comarca, segons les dades recollides pel servei de meteorologia del Consell Comarcal.

Els termòmetres del municipi han tocat fons i han arribat a registrar -4,5 graus la nit del dimecres. L’altre punt on s’han registrat les temperatures més fredes és al mirador d’Hortsavinyà amb 3,9 graus sota zero, seguit del Montnegre, amb -3,8  i Dosrius, -3,5ºC. Des d’aleshores les temperatures han pujat, ahir a Palafolls la mínima se situava a -1,3 ºC, 3 graus per sobre que el dia anterior. Es convertia en la segona més baixa darrera de Montnegre (-1,7). Joaquim Serra és el meteoròleg del Consell Comarcal.

No es registraven temperatures tant fredes des del febrer de fa 5 anys, al 2012, quan es va arribar fins als -5 graus.

 

Les temperatures pujaran, ja no hi haurà gelades. De fet, s’ha desactivat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) en fase d’alerta i s’ha activat la prealerta per fortes ventades que poden arribar als 70 km/h a l’Alt Maresme. Tot i les baixes temperatures registrades aquests dies, en el cas de la comarca, Serra manté que no es pot considerar onada de fred, ja que hauria d’haver durat uns 4 dies.

De fet, la mínima d’avui ha sigut de 6 graus positius, i la màxima fins ara de 7. La tendència serà que vagin a l’alça, però no es descarten precipitacions.