radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Desafinado
Federico Francesch
Dilluns, 00:00 -01:00

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Home Comarcal L’Ajuntament de Malgrat fa un minut de silenci pels atemptats a Istanbul i el Caire

L’Ajuntament de Malgrat fa un minut de silenci pels atemptats a Istanbul i el Caire

Comarcal Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 622 0

Aquest cap de setmana l’ha marcat els atacs terroristes. Un doble atemptat el dissabte a la ciutat d’Istanbul a Turquia, on ha deixat al menys 44 víctimes i 155 ferits. L’altre, ahir diumenge, a la capital d’Egipte, El Caire, on es calcula que han mort 25 persones i 30 han resultat ferides.

Com a mostra de condol, però també de rebuig, l’alcalde de Malgrat, Joan Mercader, regidors i també treballadors de l’Ajuntament, han fet un minut de silenci a la 1 del migdia davant la porta de l’edifici consistorial.

Malgrat, s’ha sumat així, a la crida de la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis a convocar un minut de silenci en senyal de condemna i de rebuig a aquests actes i també de solidaritat amb familiars i víctimes.

A Mataró i al Masnou també s’ha respost a la convocatòria de la Federació amb la concentració aquest migdia davant de l’Ajuntament i altres edificis municipals.

Acte de silenci danvat l'Ajuntament de Malgrat de Mar / Autor. Aj. de Malgrat de Mar

Acte de silenci danvat l’Ajuntament de Malgrat de Mar / Autor. Aj. de Malgrat de Mar

Els municipis han mostrat així el seu rebuig cap als actes que van en contra de la convivència i la cohesió i que ataquen la llibertat dels ciutadans.

En total, una 70a de morts i més de 200 ferits. En el cas d’Istanbul, el doble atemptat ha tingut lloc per l’explosió d’un cotxe bomba i la segona es tractaria d’un suïcida. Els Falcons de la Llibertat del Kurdistan (TAK) s’han atribuït l’atemptat, una escissió del PKK.

Pel que fa al Caire, es tracta d’una explosió a la porta d’una església, situada a més al costat de la catedral de Sant Marc durant una missa. Moltes de les víctimes són dones i nens. De moment, ningú ha reivindicat l’atemptat.