radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Estudiants de Blanes pinten murals per tapar pintades a la via pública 
, / 456 0 0

Estudiants de Blanes pinten murals per tapar pintades a la via pública 

COMPARTEIX-HO
Home Comarcal Estudiants de Blanes pinten murals per tapar pintades a la via pública 

L’Ajuntament de Blanes, en col·laboració amb els tres instituts públics, lluiten des d’aquesta setmana de forma conjunta contra les pintades. Han començat un projecte que vol conscienciar i sensibilitzar els joves sobre la necessitat de respectar les façanes, i els espais comuns a tots els ciutadans. La proposta és que pintin un mural en un espai públic, embellint diversos racons arreu del municipi i alhora tapar les pintades prèvies.

D’aquesta manera, els alumnes de l’Institut S’Agulla han triat un local annex de l’Associació de Veïns de La Pedrera per fer el seu mural. Per la seva banda, l’Institut Serrallarga s’encarregarà d’embellir les parets de la pujada de l’escala lateral que porta fins la Plaça de l’Església –al barri de Sa Carbonera-, i l’Institut Sa Palomera ha triat la paret d’un edifici de l’entrada del centre educatiu, al barri de Mas Moixa per dur a terme la seva actuació artística.

L’Ajuntament blanenc els ha facilitat el material necessari per feraquests murals, des de pinzells a la pintura,

En alguns centres se’n faran càrrec els alumnes de 1er i 2n d’ESO, i en d’altres els de 3er i 4rt d’ESO. Sigui com sigui, són els Departaments d’Art dels respectius centres els que s’han implicat en aquests treballs.

El consistori no amaga que la seva intenció és acabar amb les pintades al carrer. Considera que actuant amb els joves serà més fàcil arribar a l’objectiu d’evitar les guixades.

La idea és que cada curs es segueixin embellint nous espais públics, i fer que amb aquestes accions se’ls treguin les ganes de fer pintades i guixades per comportaments incívics i vandàlics.

Dels tres centres, el primer en fer realitat el seu projecte ha estat l’Institut S’Agulla, que ha pintat un lateral de l’edifici del local social de l’Associació de Veïns de la Carretera de Lloret-La Pedrera. El motiu triat pel mural ha estat el Templet de Linné del Jardí Botànic Marimutra