radiopalafolls.cat


play

Ara fem

El PregonerDijous, 14:04 -15:00

i després

Ona MaresmeDijous, 15:00-18:00
Blanes prepara una Auditoria Ciutadana per conèixer el deute municipal   
, / 663 0 0

Blanes prepara una Auditoria Ciutadana per conèixer el deute municipal  

Comarcal Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
Home Comarcal Blanes prepara una Auditoria Ciutadana per conèixer el deute municipal  

La primera reunió de la Comissió de Seguiment de l’Auditoria Ciutadana es farà aquest dijous a la Sala de Plens de l’Ajuntament i busca conèixer el deute municipal. Segons fonts del consistori blanenc, es tracta d’una iniciativa que feia temps que demanaven els ciutadans i que busca conèixer millor com es gestiona l’Ajuntament.

De moment ja s’han apuntat per treballar a la Comissió de Seguiment una vintena de persones. L’Auditoria, però, no es limitarà a tractar l’endeutament de l’ajuntament, sinó que també entrarà en la gestió de l’Administració local en general.

L’Auditoria Ciutadana es va aprovar amb el vot a favor de tots els grups municipals en el ple celebrat el passat mes de juny després de la moció presentada per ICV-EUiA. L’Auditoria es vol convertir en l’eina d’informació i participació ciutadana pel que fa la gestió dels fons públics de l’Ajuntament. La voluntat és que a banda de fer un seguiment de la gestió anterior, també es faci un segument del present i el futur.

De fet, l’Auditoria Ciutadana  s’organitzarà a través de la Comissió de Seguiment formada pels grups polítics i tots els ciutadans que ho demanin.

Segons explica l’Ajuntament, no cal ser un expert en economia o en administració pública per formar-ne part, sinó que només cal un compromís i continuïtat en les reunions que es faran cada 15 dies. Els informes que en surtin es difondran en un portal web dedicat precisament a l’Auditoria Ciutadana.