radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
L’atur a Palafolls es manté per sota de les 600 persones
, / 770 0 0

L’atur a Palafolls es manté per sota de les 600 persones

Economia Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
Home Economia L’atur a Palafolls es manté per sota de les 600 persones

L’octubre ha tancat al municipi amb 599 aturats, 7 més dels que hi havia un mes abans. Això manté la taxa de desocupats al nostre municipi per sobre del 14,5 % de la població activa del nostre municipi. Així s’encadena el segon mes consecutiu d’apujada a PLF. Entre setembre i octubre, la xifra de desocupats  al nostre municipi ha crescut en una  40a, un cop finalitzada la temporada turística.

Tot i això, i com ja va sent la tònica habitual, aquest és el millor mes d’octubre des que va començar la crisi. Feia 7 anys que no es registrava un nombre d’aturats per sota dels 600. El pitjor octubre va ser el del 2012, quan a Palafolls hi havia 876 aturats.

Pel que fa als municipis veïns, on més ha crescut l’atur en l’últim mes ha estat a Blanes, amb gairebé un 10% d’augment. La ciutat ha sumat 262 persones a la seves llistes de desocupats arribant als 3100.

Pineda suma 181 persones i escala fins a les 2.334, mentre que Malgrat, ha augmentat en un 6% el seu nombre de desocupats, fins als 1243.

La resta, Tordera i Palafolls són els municipis on sembla que la tendència s’ha estabilitzat. A Palafolls només ha augmentat en 1% i Tordera, que només ha afegit 8 persones a l’atur es queda per sota de l’1% i se situa als 1.266 aturats.

En el global del Maresma, l’atur ha pujat fins els 29.000, 700 més que a finals de setembre.

El mes d’octubre acostuma a sumar aturats a totes les poblacions, encara recollint la finalització de contractes de la temporada turística. El novembre, però, sol ser més inestable, amb anys d’augment i anys de reducció de l’atur a PLF.