radiopalafolls.cat


play

Ara fem

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dijous, 17:00 -20:00

i després

Informatiu VespreDijous, 20:00-20:15
Baixen els incendis forestals a la comarca
, / 647 0 0

Baixen els incendis forestals a la comarca

COMPARTEIX-HO
Home Comarcal Baixen els incendis forestals a la comarca

La campanya de risc d’incendi, que comença el mes de juny fins al setembre, s’ha tancat enguany amb bones valoracions. Era un dels anys amb més risc, ja que a la sequera s’hi ha sumat els pins afectats pel Tomicus, que queden molt debilitats i augmenten el risc d’incendi.

Tot i la reducció a la comarca, a Palafolls s’han registrat fins a 4 incendis: 3 durant els mesos d’estiu i un fora de la campanya i s’han centrat al Barri de Sant Lluís, que ha tingut petits incendis en cada costat del barri, el mes important a mitjans d’agost a la rotonda d’entrada venint de Malgrat.

En tots els casos es tractava de terrenys no forestals i bàsicament en vorals de carretera, com els registrats davant de Casa Oms i a la carretera d’accés a la Costa Brava, l’últim viscut a PLF aquest estiu.

Pel que fa a la comarca, la superfície afectada pels incendis al Maresme ha baixat fins a les 2 ha, situant-se un punt per sota la mitjana dels últims 5 anys, segons dades de la Diputació de Barcelona.

Aquest 2016, s’han registrat  14 incendis al Maresme, per sota de la mitjana dels últims anys, situada en els 19 focs a la comarca, tal i com explica Joan Aldrufeu, president de les ADF de ‘Alt Maresme.

La gran majoria d’incendis a la nostra comarca són provocats o per negligència, tot i que també n’hi ha provinents de la xarxa elèctrica o d’origen desconegut.

La campanya de prevenció d’incendis s’ha allargat enguany i s’han dedicat els esforços a conscienciar la població per evitar que les negligències continuïn sent la principal causa d’incendis forestals a Catalunya. En total s’ha informat un 26% de persones més que en l’última campanya, i s’ha centrat sobretot en les urbanitzacions a prop de zones forestals.