radiopalafolls.cat


play

Ara fem

In-diferent
Eduard Ortega
Dijous, 22:00 -23:00

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dijous, 23:25-00:00
La venta de panellets es mantindrà estable
, / 818 0 0

La venta de panellets es mantindrà estable

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
Home Societat La venta de panellets es mantindrà estable

El Gremi de Pastissers de Catalunya apunta que es vendran uns 250.000 kg de panellets artesans, una quantitat similar a la de l’any passat. De fet, des de la institució es manté que no només se’n mengen durant la diada de Tots Sants sinó que s’allarga durant gairebé unes dues setmanes, el que fa que s’estira la temporada i que les ventes es mantinguin.

El panellet estrella, com ja és habitual,  és el tradicional de pinyons. El bon temps, però, no acompanya ni per menjar panellets ni castanyes. Així ho apunta en Jordi Perpinyà, de la pastisseria Sant Jordi de Palafolls.

A banda dels típics d’ametlla i pinyons també hi ha una àmplia oferta per tots els gustos: de taronja confitada, coco, avellana o cirera confitada, entre d’altres.

El preu dels pinyons i les ametlles són els ingredients més costosos del dolç. Els pinyons poden arribar a costar uns 40€ el quilo i les ametlles voregen els 12. En el cas de la pastisseria Sant Jordi expliquen que el preu final del panellet, però, es mantindran igual que l’any passat.

L’altre esdeveniment típic és la castanyada, que ja fa més de  30 anys que l’organitza La Puput. Se celebrarà aquest vespre a partir de les 9 al parc Joaquim Ruyra i es repartiran 85 kg de castanyes, 25 litres de moscatell i 25 de garnatxa gratuïtament entre tothom.