radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Ajuda als pagesos i artesans alimentaris per fer visitables les seves explotacions
, / 1009 0 0

Ajuda als pagesos i artesans alimentaris per fer visitables les seves explotacions

Comarcal Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
Home Comarcal Ajuda als pagesos i artesans alimentaris per fer visitables les seves explotacions

El Consell Comarcal del Maresme ha posat en marxa un programa d’ajuda als petits artesans alimentaris i pagesos de la comarca per tal que puguin fer visibles i visitables per el públic. L’ens comarcal considera que la millor manera de posar en valor el producte i generar confiança en el consumidor és donar-li l’oportunitat d’acostar-se a tot el procés de producció, principalment quan es tracta de productes alimentaris de proximitat.

Fa unes setmanes ja es va fer l’experiència Benvinguts a Pagès, on diferents explotacions agrícoles, com El Petit Pla o l’horta Pla de Munt de Palafolls, feien visites guiades a qui s’acostés als camps. Aquesta primera experiència ha obert les portes a un nou model de turisme que dóna l’oportunitat al productor d’explicar directament al potencial client els beneficis i la qualitat del seu producte.

Davant d’això el Consell Comarcal ofereix formació a les empreses agràries i als artesans alimentaris que estiguin interessats en incorporar el vessant turístic al seu negoci. Així s’ha organitzat una sessió informativa pel  3 de novembre, a la seu del consell.

Josep Maria Pey, responsable d’El Generador, explicarà en què consisteix l’anomenat “turisme industrial”  o de visites a empreses en actiu; els beneficis que aquestes visites aporten als productors i empreses que obren les seves portes o les noves tendències turístiques com a oportunitat de màrqueting.

La conferència anirà seguida d’una taula rodona amb empresaris i productors que ja han incorporat el vessant turístic al seu negoci, que explicaran la seva experiència.

A banda d’aquesta sessió informativa, el Consell Comarcal ha programat un curs específic adreçat a productors i artesans alimentaris del Maresme per ajudar-los a preparar el seu negoci per ser visitable.  Les inscripcions d’aquest curs  ja són obertes.