radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Economia El govern proposarà congelar els impostos i taxes per l’any que ve

El govern proposarà congelar els impostos i taxes per l’any que ve

Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 690 0

Encara no hi ha data prevista pel ple municipal que haurà de tractar les ordenances fiscals de l’any vinent, tot i que es preveu que sigui en un parell de setmana, quan es porti a debat i a aprovació la proposta del govern local,.

Una proposta que passarà, un any més, per la congelació de totes les taxes, impostos i preus públics per l’any vinent, és a dir que preveuen mantenir la mateixa pressió fiscal que aquest any.

D’aquesta manera els palafollencs hauran de pagar l’any que ve la mateixa quantia pel l’IBI, les escombraries o l’impost de circulació, que són els principals impostos recaptats i gestionats pel consistori .

Segons la regidora d’hisenda, Dolors Agüera, la quantitat que es deixarà de recaptar serà el consistori qui se’n farà càrrec d’afrontar-la.

De fet, fa anys que el consistori manté la política de congelar els preus dels principals rebuts i preus públics gestionats a nivell local, excepte en alguns casos especials, on hi ha hagut apujades de les escombraries o del diferencial de l’IBI.

El govern municipal explica que només preveu retocar i condicionar l’especificació legal de les ordenances a les noves normatives vigents.

L’Ajuntament també apunta que han notat un repunt en la morositat sobretot en el pagament d’impostos com l’IBI, agreujat per la crisi econòmica.

 

Tot i que el govern té majoria al plenari, ha anunciat que es reunirà amb els partits de l’oposició per presentar-los la proposta abans de la sessió plenària que haurà de votar les noves ordenances.