radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Home Medi Ambient El setembre es tanca amb una apujada generalitzada de l’atur

El setembre es tanca amb una apujada generalitzada de l’atur

COMPARTEIX-HO
, / 500 0

Aquest últim més ha estat el tercer d’aquest any en el que ha crescut el nombre de persones aturades al nostre municipi. A data 30 de setembre, el nostre municipi tenia 592 persones a l’atur. Són 33 més que les que hi havia a principis de mes, el que suposa un augment del 6%.

El final de molts contractes vinculats amb el sector serveis ha fet augmentar el nombre de desocupats a tota la nostra zona, on el turisme és un puntal bàsic de l’economia.

De fet el mes de setembre és sempre negatiu pel que fa al nombre de desocupats a la nostra vila. Tot i això, cal remarcar, que aquest és el millor mes de setembre des del 2008.

El pitjor va ser el del 2012, quan PLF va registrar 822 aturats, un 39% més que ara.

La davallada de l’activitat turística i la conseqüent eliminació de llocs de treball s’ha donat a totes les poblacions veïnes… Totes elles perden persones en actiu.

On més ha crescut l’atur en l’últim mes ha estat Blanes, amb prop d’un 12% més d’aturats aquest últim mes. La ciutat arriba a les 2800 persones sense feina després de sumar-ne més de 300 al setembre.

Malgrat va rere seu amb un augment del 11.4%, amb 120 nous aturats, cosa que els situa en un total de1175.

Tordera i Pineda han augmentat el seu nombre d’aturats, però ho han aconseguit fer menys d’un 4%. Tordera  suma 37 persones a l’atur i  arriba ales 1258 persones.

Menció a part mereix Pineda, que tot i contenir l’augment de l’atur aquest mes, continua sent la població amb una taxa d’aturats entorn al 20%, la més alta de tota la zona. La població  té 2153 persones a l’atur actualment.

En el global del Maresme  l’atur s’apuja fins els 28.609, mig miler més que a finals d’agost.