radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Inici » Palafolls s’uneix a la ruta de la “Tourdera”

Palafolls s’uneix a la ruta de la “Tourdera”

Turisme

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1057 0

La junta de govern local va aprovar ahir la incorporació del nostre municipi dins el projecte turístic i de descoberta del entorn anomenat Tourdera. Es tracta d’una ruta, per fer a peu i amb bicicleta, que anirà des de la desembocadura de la Tordera, a Blanes, fins al seu naixement a la Font Bona, al Coll de Sant Marçal.

En total són una 15a d’ajuntaments implicats. L’últim a sumar-s’hi ha estat el consistori palafollenc, que preveu acondicionar uns camins rurals resseguint la vora del riu en el seu pas pel nostre poble fins connectar-lo amb Tordera, que també és a la iniciativa.

Es preveu que a banda de la senyalització general de la ruta, en el seu tram per PLF, es senyalitzin alguns punts d’interés, com ara la Biblioteca Enric Miralles o bé el Castell de Palafolls.47508

Per entrar al projecte el nostre municipi pagarà uns 3300 € anuals que han de servir per unificar la senyalització, la promoció i mantenir la plana web de promoció del projecte impulsat des del Consell Comarcal de La Selva amb el suport de les Diputacions de Barcelona i de Girona.

A la capçalera, La Tourdera resseguirà el curs del riu però tindrà un segon ramal que anirà a través de la riera d’Arbúcies. Tots dos circuits s’uniran a la part alta del massís del Montseny i generaran un itinerari circular. Això farà que el recorregut, d’uns 60 quilòmetres en total, tingui dos sectors clarament diferenciats: la part baixa pensada per a un públic familiar i de qualsevol edat i un segon tram més exigents per a ciclistes o senderistes més preparats de Sant Esteve o d’Arbúcies fins al naixement del riu.
En la majoria de trams, com és el cas de Palafolls, La Tourdera aprofitarà camins ja existents, sempre en espais amb poc trànsit motoritzat.