radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Home Comarcal Malgrat de Mar es vol blindar contra les desfilades militars

Malgrat de Mar es vol blindar contra les desfilades militars

Comarcal

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 757 0

El ple d’aquest dijous del municipi malgratenc debatrà, entre d’altres assumptes, una moció per declarar-se “municipi per la pau”. Es tracta d’una proposta presentada per part dels grups municipals d’ERC i la CUP i que pretén evitar episodis com els viscuts a casa nostra durant les festes de Setmana Santa, quan es va dur a terme una processó amb presència dels exlegionaris tot i la prohibició de l’ajuntament i la negativa de la Generalitat, que no va reconèixer l’acte com una manifestació.

El consistori palafollenc va aprovar una moció similar a la que es debatrà a Malgrat aquest dijous a principis d’aquest any. Aquesta moció defensava el nostre poble com a espai de convivència, solidaritat i de cultura de la Pau, i mostrava el rebuig a la manipulació i aprofitament polític que s’estava fent, deien, d’una activitat religiosa amb la desfilada dels exlegionaris a la processó del barri de St Lluís.

El passat mes de juliol va ser el mateix Parlament de Catalunya qui va aprovar una moció contra la presència de forces de l’exèrcit a Catalunya.  El segon punt d’aquesta moció, aprovat amb els vots a favor de JxSí, CSQP i la CUP, la negativa del PPC i les abstencions de C’s i PSC, instava el govern de la Generalitat a prohibir els actes d’exaltació d’allò militar i de legitimació de la violència i de les armes, no permetent les desfilades militars i altres actes d’aquest tipus en espais civils de Catalunya.

Dues mocions més ompliran el plenari de malgrat, la primera, presentada per PDC per la creació d’un fons d’habitatge social i l’altra, presentada per la CUP en relació al pla de treball per a la reunió amb els veïns de Malgrat Nord.