radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00 -01:00

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Inici » Els partits de l’oposició blanenca forcen un ple per aprovar millores socials

Els partits de l’oposició blanenca forcen un ple per aprovar millores socials

Comarcal

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 518 0

Aquest dimecres l’ajuntament de Blanes ha celebrat un ple extaordinari per segon any consecutiu. Es tracta d’un fet insòlit, ja que durant 14 anys no se n’havia celebrat cap al mes d’agost. L’any passat se’n va haver de celebrar un per designar els membres de les meses per a les eleccions al Parlament de Catalunya, i aquest any han estat les forces de l’oposició, ICV-EUiA, Ciutadans, Batega per Blanes i CUP, qui han forçat l’equip de govern a convocar-ne un.

El plenari tenia 4 punts, tots ells de caràcter social. Tres d’ells van ser aprovat per unanimitat. Es tracta de diverses mesures i accions per millorar l’atenció a les persones: fer front a la pobresa energètica i garantir els serveis bàsics, els problemes que pateix una gran part de la ciutadania blanenca d’origen immigrant i garantir l’accés a l’educació. L’únic que no va prosperar, amb els vots en contra de l’equip de govern i del PP, ha estat el que proposava l’adopció de mesures per fer front a l’emergència habitacional i garantir el dret a l’habitatge.

Tot i que en un Ple Extraordinari el Reglament Orgànic Municipal no preveu que puguin haver intervencions del públic, l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, atenent a la petició d’un regidor a l’oposició, va cedir la paraula a la portaveu de la PAH, Emma Torres, va demanar una major implicació política en la problemàtica de l’habitatge, tot recordant que no es pot perdre de vista que l’emergència habitacional i la pobresa energètica afecta persones de carn i ossos.
 

Foto de portada: Ajuntament de Blanes