radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Home General La Generalitat obre una convocatòria per ser bomber voluntari

La Generalitat obre una convocatòria per ser bomber voluntari

General

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 3288 0

El termini de presentació de sol·licituds s’allargarà fins al 23 de setembre d’enguany i per presentar-s’hi cal complir els següents requisits mínims: : haver complert 18 anys, tenir el títol de graduat/da en educació secundària obligatòria o equivalent, o estar en condicions d’obtenir-lo; tenir la residència a 15 km de radi, com a màxim, del parc de bombers al qual es vol adscriure i no patir cap malaltia ni discapacitat física, psíquica o sensorial que impedeixi l’exercici de les funcions pròpies de la secció activa.
Per aconseguir una de les 350 places de bomber voluntari que s’ofereixen caldrà superar tres fases: una de proves, una de formació i una de pràctiques.

De les places ofertades, n’hi ha quatre de vacants al parc de bombers de Tordera i 2 al de Malgrat de Mar.

La primera fase consta de diverses proves: s tipus test, d’aptitud física, avaluació psicològica i entrevista personal; un reconeixement mèdic i una última prova de coneixements de llengua catalana i castellana.

Un cop superada aquesta primera fase, caldrà superar un curs de formació, de com a màxim 500 hores lectives, a l’Escola de Bombers i Protecció Civil de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

Superades aquestes dues parts, la fase de pràctiques consistirà en 380 hores de servei efectiu en parcs de bombers i altres instal·lacions de la DGPEIS.

Els aspirants que hagin superat totes les proves de les diverses fases del procés i que reuneixin els requisits i condicions requerides, seran nomenats membres de la secció activa del cos de bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya, i seran distribuïts entre els 75 parcs de bombers voluntaris de la Direcció General de Prevenció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS).