radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Inici » Albano Dante Fachin és escollit nou líder de Podem a Catalunya

Albano Dante Fachin és escollit nou líder de Podem a Catalunya

COMPARTEIX-HO
, / 665 0

Així ho ha anunciat des de Madrid el secretari d’organització de Podemos, Pablo Echenique. El blanenc s’ha convertit en el nou secretari general de la formació política catalana 9 mesos després de la dimissió de Gemma Ubasart. Durant tot aquest període, el càrrec s’ha exercit de forma interina. Dante Fachin s’ha imposat a la resta de candidats a les primàries amb 2.453 vots, cosa que representa un 41,9% dels vots emesos pels votants, per davant del diputat al Congrés Raimundo Viejo, conegut per ser tenir una posició més propera a la de Pablo Iglesias. D’aquesta manera la secció catalana aposta per desmarcar-se de les directrius del líder de Podemos.

Aquest dilluns, un cop celebrades les votacions, els cinc candidats que optaven a ocupar el càrrec van emetre un comunicat conjunt on es “comprometien a continuar enfortint el partit i a posar el seu granet de sorra per ajudar la nova direcció”, fos quin fos el resultat de les primàries. Alhora, demanaven un “Podem fort, cohesionat, vertebrat en el territori i amb una participació directa de les bases per construir un espai polític central de país que posi la Generalitat al servei de la majoria social.


Foto de portada: Podem Catalunya