radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDimarts, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dimarts, 18:00-19:30
Inici » Pineda de Mar diu ‘sí’ a la mesquita tot i les protestes veïnals

Pineda de Mar diu ‘sí’ a la mesquita tot i les protestes veïnals

Comarcal

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 3123 0

La manifestació del passat dissabte organitzada per l’Associació de Veïns de Can Bel contra la construcció d’una mesquita al barri només ha servit per una cosa: eliminar la taula de treball que mantenien amb el consistori municipal i la resta d’actors involucrats en les negociacions.

A més, aquesta taula s’ha reemplaçat per una que abordi l’elaboració d’un pla integral d’inversió i de cohesió social per al barri”. La seva funció principal serà la de posar en marxa la moció presentada al maig per Pineda Sí Pot i que va comptar amb el suport de la resta de forces municipals. Així, es pretén “afrontar i corregir les importants necessitats i mancances que té de forma crònica el barri”.

La comunitat musulmana de Pineda explica en declaracions al diari El Punt que encara no s’ha pres cap decisió en ferm sobre el nou centre, i que caldrà debatre com a grup com es procedirà a partir d’ara. El portaveu, Abdelkader el-Kadiri ha assegurat que no renunciaran al seu dret a “disposar d’un espai de culte d’acord amb la llei al veïnat del Carme”.

La plataforma ciutadana “Aquí vivim, aquí decidim”, impulsora de les accions de protesta havia convocat una nova concentració aquest divendres davant l’Escola Sant Jordi. Finalment aquesta trobada ha estat desconvocada.

A través del seu perfil a Facebook, la plataforma s’ha declarat apolítica, per la qual cosa la presència del regidor del PP pinedenc Diego Sánchez a la manifestació era, diuen, a  títol personal, com un ciutadà exercint el dret d’expressar la seva opinió.