radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu VespreDivendres, 19:30-20:00
Home Política Arxiven la denúncia contra Osorio i el retweet sobre cremar esglésies

Arxiven la denúncia contra Osorio i el retweet sobre cremar esglésies

COMPARTEIX-HO
, / 714 0

La jutgessa entén que el missatge publicat per l’humorista blanenc Facu Diaz, i posteriorment repiulat pel regidor palafollenc Juan Andrés Osorio, s’emmarca dins el dret fonamental de Llibertat d’Expressió i que tot i que pugui ser provocatiu, en cap cas incita directament a ningú a cremar esglésies.

Els fets es remunten al mes de desembre del 2013, quan després d’un incendi en una església de Galícia, Diaz piulava a través del seu Twitter el missatge, suposadament humorístic, «cremar esglésies em sembla una barbaritat si no hi ha ningú dins». El regidor palafollenc, juntament amb centenars de persones, va repiular el missatge a través del seu perfil personal en aquesta xarxa social.

Aquesta repiulada  ja va provocar batusses al ple municipal entre el PP i el regidor d’ICVEUiA, fins el punt que el portaveu popular, Óscar Bermán, va posar en coneixement de la Fiscalia alertant del tweet i assegurant que posava en perill la pau social de Palafolls creant greus perills de convivència al poble. Finalment la Fiscalia va denunciar tant a Diaz, com autor del missatge, i a Osorio per haver-lo repiulat.

A mitjans de maig, Osorio declarava a Blanes com imputat, i a finals de juny ho feia Diaz, que viu a Madrid on treballa d’humorista a la Tuerca News. Escoltats als dos imputats, la jutgessa ha decretat el sobreseïment provisional i l’arxiu de la denúncia de la fiscalia, ja que entén que no hi ha il·lícits penals, sinó de l’exercici de la llibertat d’expressió. La jutgessa no entén que el missatge, encertat o no,  inciti a l’odi o a la realització de crema d’esglésies com apuntava Bermán en el seu escrit recollit per la Fiscalia.

Osorio es felicita pel sobreseïment de la causa i l’emmarca en una persecució ideològica.

La jutgessa en el seu auto recorda que la llibertat d’expressió no sempre és “cortesària”, i que a vegades pot molestar , inquietar i disgustar, tal i com requereix el pluralisme i la tolerància, sense les quals no existiria una societat democràtica. La fiscalia encara podria recorre la sentència del jutjat d’instrucció e Blanes.