radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Home Cultura El Liceu s’instal·la aquest divendres a les localitats veïnes

El Liceu s’instal·la aquest divendres a les localitats veïnes

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1026 0

Cap de setmana d’allò més cultural a Catalunya amb la proposta del “Liceu a la fresca”. Més d’un centenar de poblacions d’arreu del país emetran aquest divendres al vespre en places i indrets emblemàtics de la ciutat l’òpera ‘La Bohème’. Enguany se sumen a Tordera, qui ja va participar-hi l’any passat amb la projecció de ‘La Traviata’, Blanes, Santa Susanna, Pineda i Lloret de Mar, entre d’altres.

La proposta, que té per objectiu acostar la cultura a la ciutadania, bat rècords en l’edició d’enguany, passant de 13 municipis participants a 122.

Pel que fa a l’argument de la peça operística, en unes golfes, neix l’amor a primera vista entre Mimí i Rodolfo. Malgrat ser feliços junts, Rodolfo trenca la relació amb l’excusa del coqueteig de Mimí. La realitat és que ella està molt malalta i se sent culpable de que la seva vida austera l’ha fet empitjorar. Al final, es troben de nou un breu moment abans que ella mori. Aquesta òpera signada per Puccini, és una de les més populars i multi-representada arreu del món, consta de quatre actes i té una duració total de gairebé dues hores i mitja. Se la considera un dels símbols universals d’aquest gènere musical i al Liceu s’ha representat en 257 ocasions. L’acció se situa en el barri llatí de París, centre de la vida bohèmia de poetes i artistes que lluiten per obrir-se camí a la capital francesa.

‘La Bohème’ també es podrà veure des de casa, ja que el Canal 33 l’emetrà  a partir de les 10 del vespre.

 

Foto de portada: Presentació del Liceu a la Fresca 2016