radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Inici » Detingudes dues dones a Calella per diversos robatoris en establiments

Detingudes dues dones a Calella per diversos robatoris en establiments

COMPARTEIX-HO
, / 700 0

Gràcies a la participació ciutadana, els agents municipals han aconseguit enxampar aquesta setmana a dues noies que presumptament sostreien articles a botigues.

El que també ha facilitat l’operació és el sistema d’alertes policials que té la Policia Local de Calella amb el que es va alertar a diversos botiguers i empresaris calellencs sobre la presència de dues noies sospitoses de robar a la població. Després de rebre aquest missatge, un dels botiguers va donar la veu d’alerta que les havia vist per la zona i es va posar en marxa un dispositiu per poder trobar a les dues sospitoses.

Segons fonts policials, la informació que van anar aportant els empresaris del municipi va ser clau per poder-les detenir. Gràcies a la col·laboració dels botiguers els agents van poden millorar les informacions que tenien sobre les sospitoses com l’estatura, la complexió física o com anaven vestides.  De la mateixa manera, també es va poder fer un seguiment dels llocs per on es movien fins que una parella de policies les va interceptar amb els productes que presumptament havien robat. Tot el material que la policia va poder recuperar ja s’ha retornat a les botigues on s’havien sostret perquè portaven encara les etiquetes.

Les arrestades no tenen antecedents policials i s’han posat a disposició dels Mossos d’Esquadra que han assumit les diligències fins que es passin a disposició del jutge.

Prop de tres-cents establiments de Calella estan donats d’alta d’aquest sistema d’avisos policials que es va posar en funcionament al setembre del 2014. Són missatges sms que reben els comerciants, hotelers, entitats bancàries i propietaris de negoci d’oci nocturn per alertar-los de qualsevol incident. La Policia Local de Calella és qui ho gestiona i ara per ara no es pensa ampliar la xarxa de distribució a la resta de la ciutadania.