radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu VespreDimecres, 19:30 -20:00

i després

Informatiu Nit
Jordi Arbat
Dimecres, 21:00-21:30
Inici » Dos petits focs a Palafolls alerten del perill de risc d’incendis

Dos petits focs a Palafolls alerten del perill de risc d’incendis

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1142 0

L’hivern i la primavera no han estat plujosos i l’estiu es preveu complicat perquè l’herba ha quedat molt seca, el que comporta major risc de propagació d’un foc.

Diumenge passat hi van haver dos petits incendis a la nostra població, sense conseqüències, però que són un indicatiu que la massa forestal és més propícia per cremar-se i cal tenir molta precaució. El President de l’ADF de l’Alt Maresme, Joan Aldrufeu, ho explica.

Actualment, Agrupacions de Defensa Forestal, més conegudes com ADF, i la Diputació de Barcelona estan vigilant constantment la zona per detectar qualsevol incendi i actuar ràpidament en conseqüència. Tot i això, es demana la col·laboració ciutadana per alertar de la presència de qualsevol columna de fum. Des de l’ADF també es demana sentit comú per evitar qualsevol problema. Joan Aldrufeu

L’Ajuntament de Palafolls també ha publicat un ban de prevenció d’incendis en els boscos del terme municipal de la població. Està expressament prohibit encendre foc en qualsevol terreny forestal de Palafolls en una franja menor de 500 metres.  Tampoc es poden llançar objectes encesos, com llumins o cigarretes mal apagades; així com tampoc abocar escombraries, runa, restes vegetals i industrials que puguin ser la causa d’un incendi o propagació d’un foc. De la mateixa manera, tampoc es poden llançar coets o focs d’artifici.

Únicament es podran fer focs per a tasques agrícoles, forestals i de lleure a l’estiu demanant una autorització al Departament d’Agricultura i Medi Ambient de la Generalitat.

L’estiu passat també va ser molt complicat pel nivell d’alarma de risc d’incendi que va haver-hi a causa sobre tot del vent que va bufar.