radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dijous, 18:00-19:30
Bermán denuncia ser víctima d’un linxament personal
, / 827 0 0

Bermán denuncia ser víctima d’un linxament personal

Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Política Bermán denuncia ser víctima d’un linxament personal

El regidor portaveu del PP a PLF, Óscar Bermán va defensar-se ahir de la moció de reprovació al plenari municipal. El popular argumenta ser víctima d’un linxament cap a la seva persona i culpa directament l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, a qui titlla d’amoral, provocador, classista i d’actuar per ego.

Bermán creu que la moció consensuada entre el govern i ERC és sectària, oportunista, electoralista  i que atenta contra les llibertats personals.

El popular creu que la moció confon intencionadament la seva dimensió política amb la seva esfera personal  i va defensar la manifestació religiosa del passat divendres sant a St Lluís. Assegura que no va representar cap perill ni cap incident, i ho va contraposar amb els grups “fanàtics” independentistes que van fer pintades de matinada al barri.

De fet el regidor argumenta que si el ple ha de reprovar a algú hauria de ser a l’alcalde per la que considera una  actitud frontista i  coercitiva amb les llibertats. Bermán assegura que a PLF  no es mesura igual la pàtria, la religió o l’exèrcit.

Tot i que la moció aprovada ja no demanava la seva dimissió, el popular assegura que no renunciaria al càrrec per respecte al poble que el va votar fa un any i insinua que és l’alcalde qui hauria de deixar el seu càrrec per que discrimina i imposa.

Sobre la desfilada dels exlegionaris, Bermán va insinuar tenir gravades al mòbil converses amb l’alcalde on suposadament el batlle donaria permís a la presència dels exmilitars al poble.

Ruth Artime, membre de la Confraria de PLF, va defensar el Confrare Major. Va llegir un manifest en el que acusava al consistori d’assetjament  i d’actuar contra les llibertats recollides a la constitució. L’entitat exigeix que l’alcalde els demani perdó.

Seguidament van prendre la paraula algunes de les persones assistents al ple, majoritàriament partidaris dels exlegionaris. Van defensar l’espanyolitat de Catalunya, l’exèrcit i el l’entitat de legionaris retirats i el predomini de la religió catòlica i van criticar a l’alcalde i regidors. El màxim representant dels exlegionaris, Jesús Cañada, va intervenir al ple i va assegurar que tenien dret de desfilar en manifestació a PLF, i va assegurar que s’havien dit molts improperis cap a la Hermandad de Antiguos Legionarios de BCN.