radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Inici » Malgrat i Blanes enllesteixen el servei de Vigilància de les seves platges

Malgrat i Blanes enllesteixen el servei de Vigilància de les seves platges

Estiu

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1208 0

Des d’aquest passat dissabte, la ciutat selvatana ja té activat el serveis de vigilància de les platges que, enguany, compten amb 16 socorristes.  El servei, que està dirigit per Protecció Civil ,compta amb tres llocs de socors i a finals de mes, quan s’entra en les setmanes més fortes de la temporada estival,  s’incorporaran 6 socorristes més que completaran la plantilla.

Segons explica el consistori, el servei comptarà amb 11 desfibril·ladors repartits estratègicament en diferents indrets per utilitzar-los ràpidament en cas de necessitat. D’aquest total, 3 estan distribuïts en cada lloc de socors, 2 altres formen part de l’equipament dels vehicles de Protecció Civil, i 1 darrer està a disposició de l’Oficina de Turisme d’Els Pins, situada en plena zona turística. Els altres 5 dispositius estaran instal•lats en columnes fixes properes a la costa.

Blanes és l’única població de la Costa Brava que disposa d’un Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme que depèn directament de l’Ajuntament. El fet de no externalitzar Això facilita que els seus efectius també puguin realitzar tota  el servei fa que hi hagi una millor coordinació amb la Policia Local per desenvolupar tasques de seguretat ciutadana.

Pel que fa a Malgrat de Mar, el servei de vigilància de les platges començarà aquest proper dissabte dia 18 amb 8 socorristes, que s’incrementaran fins els 13 a la temporada alta.. En el cas malgratenc, el consistori ha preferit contractar a una empresa que tingui cura dels banyistes. L’encarregada serà  MarSave.

Precisament, una de les principals novetats de les platges de Malgrat serà l’habilitació d’una part de la platja de l’Astillero, per persones amb mobilitat reduïda. Aquesta adaptació completa és la primera vegada que es fa en una de les seves platges.

Paral.lelament, també aquest dissabte obrirà la Piscina municipal de Malgrat.

A banda de la seva tasca directa i principal de vigilància i salvament, els socorristes tenen altres funcions diàries com ara senyalitzar si l’estat de la mar és apte per al bany a través de tres banderes: verda, quan el bany està permès, groga, quan cal tenir precaució a l’hora de banyar-se i vermella, que avisa que el bany està prohibit per a tothom. També senyalitzen la presència de meduses a l’aigua.