radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Inici » L’Ajuntament intentarà vendre patrimoni per poder fer nous equipaments

L’Ajuntament intentarà vendre patrimoni per poder fer nous equipaments

Economia Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1159 0

L’equip de govern municipal va presentar en l’últim ple la seva voluntat de vendre dos equipaments públics per diferents motius i utilitzar els diners o els canvis urbanístics per crear-ne de nous, més pràctics o cèntrics.

En aquest sentit el consistori pretén vendre l’edifici del CAP de Salut que és propietat de l’Ajuntament. Es tracta d’un dels primers centres ambulatoris construïts a Catalunya fa més de 30 anys. L’immoble és cedit a la Corporació de Salut, que no paga cap lloguer per aquest edifici i el que vol el consistori és que l’Institut Català de la Salut es quedi el CAP.  De fet l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, recorda que la majoria d’ambulatoris, com per exemple el de Malgrat, són de l’ICS que s’encarrega del manteniment i les millores. En canvi en el cas palafollenc, al ser de l’Ajuntament, és el consistori qui ha de suportar les despeses de mantyeniment.

Masia de Can Puigverd. Pobles de Catalunya

Masia de Can Puigverd. Pobles de Catalunya

Si aconsegueix vendre aquest immoble, l’Ajuntament podrà alliberar els terrenys, prop de l’institut, que volia destinar a la creació d’un segon CAP de Salut. Un projecte que va quedar aturat per la crisi. Aquest espai, segons la proposta inicial del govern, es destinaria a la creació d’un equipament per a les entitats locals, que actualment estan a la Nau, un edifici llogat a peu de carretera.

El segon equipament a vendre seria la Masia de Can Puigvert. Es tracta d’un edifici que compta amb una concessió a Bioiberica, que s’ha encarregat de reformar-la i que actualment la utilitza com a menjador. La intenció del consistori és vendre-la a la mateixa empresa i buscar al propi sector industrial un nou espai públic per destinar-lo a equipament.

Al sector industrial el govern també preveu oferir concessions administratives de diferents espais. Un per construir un aparcament per a camions i un altre per a la construcció d’una depuradora. Amb aquestes altres operacions espera ingressar uns 2 milions d’€ que han d’ajudar a eixugar el deute municipal.