radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Inici » Detingut a Pineda un dels falsos revisors del gas

Detingut a Pineda un dels falsos revisors del gas

COMPARTEIX-HO
, / 583 0

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat una organització criminal de revisors de gas per estafar més de mig milió d’€ principalment a persones grans. Els operaris s’aprofitaven de les persones més vulnerables per estafar-les en reiterades ocasions. A una de les víctimes, malalta d’alzheimer, li van estafar 41.000 euros en 41 pagaments diferents després de fer reiterades revisions de gas innecessàries, falses o inexistents, emprant en algunes ocasions la coacció.

Amb aquestes revisions obtenien uns beneficis econòmics molt grans que es repartien entre els autors materials dels delictes i els líders de l’organització.

En tan sols cinc anys havien constituït un total de sis societats mercantils, i l’organització criminal la lideraven dues persones d’origen libanès (pare i fill) que actuaven des de l’any 2012 amb total impunitat. En total, els investigadors tenen acreditat que els delinqüents van obtenir prop de 600 mil€ només dels pagaments que feien les víctimes amb targeta de crèdit, tot i que la xifra podria ser molt més elevada ja que la majoria dels pagaments es feien al comptat.

La setmana passada es va dur a terme un dispositiu policial a Barcelona, Cornellà de Llobregat, Martorell, Cubelles i Pineda que va permetre la detenció de tretze persones com a presumptes autores dels fets delictius. Entre els detinguts hi figura el cap de l’organització, així com dos testaferros i deu operaris.
Els Mossos recorden que les revisions obligatòries de gas sempre són comunicades per correu amb un mes d’antelació. En cas de dubte es recomana trucar a la companyia per confirmar-ho.
El cobrament de les revisions mai es fa en metàl·lic a la persona que realitza la inspecció, sinó que sempre es cobrarà a través de la factura del gas.
També es recomana no lliurar documentació amb dades de caràcter personal ni cap factura.