radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Policial - Judicial Comença el judici contra l’acusat de matar a Blanes el fillol brasiler d’un mossèn

Comença el judici contra l’acusat de matar a Blanes el fillol brasiler d’un mossèn

COMPARTEIX-HO
, / 676 0

L’Audiència de Girona va triar divendres el jurat popular que s’encarregarà d’emetre el veredicte en el judici contra l’acusat d’assassinar a ganivetades el fillol de, l’aleshores, rector de Riells del Montseny. Avui comencen ja les declaracions i es preveu que el presumpte homicida declari aquest dimecres, just abans de les conclusions i els informes.
El crim es remunta a la tarda del 5 de desembre del 2013. La fiscalia sosté que la relació estreta entre la víctima i el mossèn va provocar gelosia en l’acusat, que sentia que l’altre jove li havia arravatat el seu lloc com a afillat del capellà i temia que això impliqués conseqüències econòmiques, perquè el rector l’havia “auxiliat econòmicament” durant anys.
Segons la fiscal, l’acusat d’origen filipí, mantenia des de feia uns deu anys una relació d’amistat íntima amb el rector. Des de feia uns quatre anys, però, el mossèn compartia pis amb la víctima, un jove brasiler que va venir a viure a Catalunya quan va complir la majoria d’edat convençut pel capellà, que li prometia un futur millor.

Des de la seva arribada al país, el jove es va dedicar a tasques domèstiques i a ajudar al capellà en l’exercici de les seves activitats literàries ja que estava en situació irregular al país i no podia treballar.

La tarda del 5 de desembre del 2013, l’acusat va arribar al pis del mossèn, situat al carrer Pau Casals. Després d’estar una estona al domicili va marxar i es va dirigir a una botiga de Blanes, on va comprar un ganivet de cuina amb mànec de fusta. Amb l’arma amagada, va decidir tornar a l’habitatge, on va començar a discutir amb la víctima. Durant la disputa, segons la fiscalia, l’acusat va treure el ganivet i li va assestar múltiples ganivetades, que li van provocar la mort.

La fiscal i l’acusació particular demanen 20 anys de presó per l’acusat, metre que la defensa sol·licita una pena de 5 anys de presó i una indemnització de 76.000 euros a la família de la víctima