radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Comarcal El tèxtil recupera alè al Maresme

El tèxtil recupera alè al Maresme

COMPARTEIX-HO
, / 684 0

 

En el seu dia les indústries tèxtils van ser un dels pilars econòmics principals de la comarca. Ara ho continuen sent compartint protagonisme amb les farmacèutiques i les químiques, almenys, quant a ocupació i volum de teixit empresarial.

Poc a poc sembla que el sector es recupera de les deslocalitzacions dels 90 i la crisi econòmica de l’última dècada. Tots dos factors han fet reduir  prop d’un 30% els llocs de treball dedicats al tèxtil a la nostra comarca.

Les dades de l’Observatori de Desenvolupament Local del CCM semblen indicar, que el sector va tocar fons el 2013 i que en aquests últims dos anys s’ha trencat la tendència a la baixa i es comença a veure un repunt de contractes en aquestes indústries tèxtils.

L’any passat la contractació va crèixer un 3,5%, encara que la majoria de contractes van ser de caràcter temporal.

Tot i estar molt lluny de les dades de 2008, els dos anys consecutius d’evolució positiva del sector fan ser optimistes respecte a la seva recuperació tenint en compte que han seguit aquesta tendència tant les empreses petites com les grans.

De fet al Maresme la gran majoria, 3 de cada 4, són empreses de menys de 10 treballadors