radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Home Societat Palafolls es planteja recuperar les campanades a la nit

Palafolls es planteja recuperar les campanades a la nit

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 709 0

Una única queixa d’un veí del centre, va ser suficient per fer emmudir les campanes d’11de la nit a 7 del matí.

La queixa es va formalitzar a l’Ajuntament de PLF, que després de comprovar que els decibels dels tocs superaven la normativa, va recomanar a la parròquia que esmorteís el so o bé suprimís totalment el toc de campanes durant la nit.

La parròquia del centre només disposa d’una campana i d’un únic martell, pel que resultava impossible esmorteir el so. Davant d’això la solució adoptada per la parròquia va ser l’eliminació durant l’horari nocturn de les campanades.

Ara, però, el consistori i l’església estan valorant la possibilitat d’adquirir un martell més petit i que per tant el so serà més baix de l’habitual, complint la normativa de sorolls.

El cost d’aquest nou martell, que segons fonts municipals rondaria el miler d’€, el pagaria el consistori, i s’espera que en breu es pugui instal.lar i reprogramar el funcionament del rellotge per tal de mantenir l’actual so durant el dia, i el més reduït en horari nocturn. Ho confirmava l’alcalde de PLF, Valentí Agustí en l’últim ple municipal.

Just el dia que PLF feia emmudir les seves campanes, el Síndic de Greuges, que també havia rebut la queixa veïnal, va demanar a diferents municipis, entre ells PLF,  que adeqüessin el so de les seves campanes. És el cas de Tordera, que per evitar emmudir les campanes, va decidir instal·lar un martell més  petit per tal de reduir el so de les campanades a la nit.