radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00-01:00
Home Política La Generalitat no creu que la desfilada dels Legionaris sigui una manifestació

La Generalitat no creu que la desfilada dels Legionaris sigui una manifestació

COMPARTEIX-HO
, / 823 0

Segons ha pogut saber aquesta emissora , la Generalitat considera que la desfilada dels ex legionaris no s’emmarca dins el dret constitucional de manifestació. El Departament d’Interior del govern català creu que al considerar-se un “acte religiós” queda circumscrit dins el dret de reunió.

Segons han explicat fonts d’Interior a Ràdio Palafolls, el Departament ha comprovat com l’acte primer s’havia anunciat com a processó i que després va passar a ser “manifestació” intentant així esquivar la prohibició de l’Ajuntament de Palafolls.

Així doncs, la Generalitat no creu q sigui una manifestació, tal i com demanaven els legionaris i la confraria de PLF, sinó un acte “religiós”. Interior asseguren que qui ha d’autoritzar aquests actes és directament l’Ajuntament, pel que ara correspon al consistori decidir el futur de l’activitat.

Ara com ara, no se sap si finalment podran desfilar els legionaris divendres a St Lluís, ja que tampoc hi ha cap decret prohibint expressament la seva presència.

De moment només hi ha una moció aprovada per l’Ajuntament en contra de la desfilada dels exlegionaris.

Des del govern local estan expectants davant d’aquesta resolució de la Generalitat, que sí ha autoritzat la manifestació contrària al feixisme convocada per una 15a de partits i organitzacions polítiques.